top of page

Innovatieve oplossingen door 3D laserlassen

van 3Dtec

3D laserlassen

3D laserlassen

3Dtec heeft meer dan 15 jaar ervaring in laserlassen in het platte vlak en laserlassen in 3 dimensies. Dat maakt ze expert en dé partner voor het realiseren van sterke lasverbindingen. Door de ultramoderne 3D machines zijn de lasbreedtes zeer smal, zelfs bij grotere lasdieptes. Efficiëntie wordt bereikt door het goede uiterlijk van de lassen. Hierdoor is nabewerking van het materiaal niet of nauwelijks nodig. Dat resulteert in kostenbesparingen.

3D Laserlassen is een hoogwaardige verbindingstechniek waarbij een laserbundel wordt gebruikt om twee metalen aan elkaar te smelten. Naast de gangbare metalen als RVS en staal kan 3Dtec ook aluminium en titanium laserlassen. Ook is het mogelijk om automatisch een lasdraad toe te voegen.

 

3Dtec onderscheid zich door de precisie waarmee zij werkt. Door zeer plaatselijke en relatief geringe warmte-inbreng trekken delen veel minder krom. Dat is een groot voordeel van het 3D laserlassen door 3Dtec in vergelijking met conventioneel gelaste delen.

3D laserlassen met keyhole lassen

3D laserlassen

Dieptelassen (keyhole lassen) vindt plaats bij een hoge vermogensdichtheid van het materiaal. Door dieptelassen verplaatst het materiaal lokaal. Door de dampdruk van de laserstraal ontstaat een gat (keyhole) in het smeltbad. De keyhole dringt diep in het materiaal door. De lasdiepte is daarbij instelbaar. De 3D lasers van 3Dtec kunnen in RVS tot 7 millimeter diep lassen. Hierdoor ontstaan erg sterke lasverbindingen.

3D laserlassen met geleidingslassen

Geleidingslassen vindt plaats bij lagere vermogensintensiteiten dan bij dieptelassen. Door een lage dampdruk wordt het oppervlakte van het smeltbad niet vervormd. Zo ontstaat een gladde las. Wanneer een ondiepe las toereikend is biedt geleidingslassen door 3Dtec de beste mogelijkheden. De las heeft een goed uiterlijk en nabewerking is in veel gevallen dus niet nodig.

laserlassen

Contact opnemen met 3Dtec

Meer weten over de diensten van 3Dtec? Neem dan contact op voor meer informatie.

bottom of page